De Manier Van Leven

Steeds meer mensen worden zich bewust van hun manier van leven. Er zijn namelijk nogal wat verschillen tussen mensen:

  • De een geeft meteen geld uit als hij het binnen heeft, de ander spaart liever;
  • De een gaat duurzaam boodschappen doen en de ander koopt zomaar wat er nodig is en kijkt niet naar de prijzen;
  • Men denkt aan het milieu bij elke keuze die men maakt, mensen denken er niet over na en kopen gewoon een extra auto bij;
  • Mensen gaan alles nieuw kopen, mensen kopen liever tweedehands om kosten te besparen.
  • Mensen houden van uitgaan en lekker drinken, sommige mensen blijven liever thuis en drinken geen alcohol
  • Mensen spelen in een echt of online casino, sommig mensen houden totaal niet van gokken

Bovenstaand zijn nog maar een paar voorbeelden waar mensen wat mee kunnen doen, de een is nou eenmaal gieriger dan de ander, de een heeft het nou eenmaal financieel wat makkelijker dan de ander. Maar het gaat er om dat men samen kan kijken naar mogelijkheden voor iedereen. Je kunt de manier van leven gaan veranderen, je kunt eens in de huid van een ander kruipen voor een paar dagen en eens kijken hoe dat je bevalt. Hierdoor leren mensen zich bewuster te worden van hun eigen manier van handelen. Het kan zijn dat je teveel geld uitgeeft en om dan eens in te zien hoe andere mensen daar mee omgaan kunnen je ogen worden geopend en kun je kijken wat jij hier aan kunt doen. Het zou zomaar kunnen zijn dat je op deze manier in gaat zien dat je inderdaad wat beter met geld om moet gaan.

Kom er nu achter welke manier van leven jij hebt en waar je nog eens wat kunt veranderen, zie het als een uitdaging. Als je rond kunt komen met 1200 euro in de maand kun je dat misschien ook met 1000 euro, als je 200 euro kunt besparen. Kijk eens om je heen, veel mensen hebben minder geld en moeten het ook met minder doen, ervaar daarom nu hoe het is om met minder te leven en kijk eens waar dat jij geld op kunt besparen.

In het leven gaat het om uitdagingen en het inzien van eigen levensstijl. Dit is een mooie manier om hier achter te komen en hier in de praktijk naar te handelen. Ervaar het nu zelf en maak de keuze die voor jou het prettigst is, hoe kun je jouw manier van leven nog aangenamer maken? Kom er nu achter en kruip in de huid van de ander voor een paar dagen, kijk eens hoe dat je gaat bevallen.

Laat wat van je horen

*