Steeds Meer Mensen Kiezen Voor het Thuiswerken

Het is niet alleen zo dat steeds meer bedrijven voor het thuis werken gaan kiezen, ook steeds meer werknemers gaan inzien dat het thuiswerken erg veel voordelen heeft. De volgende redenen worden door hen opgegeven:

  • Ik kan vaker bij de kinderen zijn en tussen de middag mee eten;
  • Ik sta niet meer in de file;
  • Ik kan de tijd nu efficiënt besteden aan het werken;
  • Ik kan mijn eigen tijden nu plannen en stem per week de tijden af op de bezigheden in het gezin;
  • Als ik een keer een feestje heb gehad, kan ik wat later starten met werken ideaal die eigen werktijden.

Het is goed om te horen dat steeds meer mensen kiezen voor het thuiswerken, ook voor het milieu is dit namelijk goed. Dit past weer helemaal in de trend van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er zijn in de spitstijden steeds minder mensen onderweg, dat betekent ook dat er minder file is en dat mensen gewoon door kunnen rijden. Voor veel mensen die toch op de weg moeten zijn en niet thuis kunnen werken is het ook voordelig dat steeds meer mensen wel thuis kunnen werken. Dit betekent voor hen ook dat ze meer ruimte hebben op de weg en met minder files te maken krijgen.

Het thuis werken is bij veel bedrijven bekend als erg zinvol. Ze vinden het fijn dat mensen thuis willen werken en zo ook meer bij het gezin betrokken zijn. Bedrijven geven aan dat mensen zich er ook aan houden dat er afspraken zijn die voor het hele bedrijf gelden, bijvoorbeeld vaste dagen voor vergaderingen. Men kan hier goed omheen plannen en daarom is het flexibel werken ook als zeer nuttig ervaren. De mogelijkheden zijn enorm met thuis werken, maar men moet wel kijken of dat alle mensen hier toe in staat zijn. Er zijn ook mensen die aansturing echt nodig hebben en dan dient er wat aan gedaan te worden, zij hebben dan even een extra steuntje in de rug nodig. Kijk daarom nu welke werknemers het aan kunnen en als jouw bedrijf geschikt is, start dan maar snel met flexibel werken, dit is namelijk voor twee kanten erg voordelig! Ervaar nu het gemak van thuis werken en bespreek de mogelijkheden met het personeel, samen kom je er achter dat flexibele werktijden voor alle partijen prettig kan zijn.

Het bedrijf vliegengordijnenexpert.nl, producent van vliegengordijnen is een groot voorstander van meer thuiswerken. Het bedrijf kan prima vanuit huis worden aangestuurd en veel activiteiten verlopen sowieso al online. Deze manier van ondernemen zal veel vaker voor gaan komen.

Laat wat van je horen

*