Gezondheid advies op internet

 Steeds meer mensen willen advies over hun gezondheid, maar waarom naar de huisarts gaan als het ook op internet te vinden is? Je hoeft de klachten maar in de zoekmachine in te vullen en de mogelijkheden worden al weergegeven.

Toch kan dit ook gevaarlijk zijn, mensen kunnen namelijk denken dat ze iets ergs hebben wat niet het geval is en ze gaan hier over praten met anderen. Soms is het beter om naar de huisarts te gaan. Je kunt wel meer informatie over een aandoening zoeken op internet. Stel je voor je krijgt te horen dat je de waterpokken hebt, dan zou je op internet advies kunnen gaan zoeken, wat kun je doen, wat moet je niet doen en hoe krijg je de waterpokken?

Op deze manier kan internet toch als een goede bron dienen om je informatie te verstrekken, maar je komt op deze manier niet aan verkeerde aandoeningen. Ga daarom naar een arts als je denkt iets te hebben en zoek daarna op internet meer informatie op zodat je er achter kunt komen wat je hebt en misschien kom je dan nog wel tips te weten waar je wat aan kunt hebben. Advies vragen kan, zelf zoeken ook maar bij twijfel wordt het toch aangeraden om naar een huisarts te gaan.

Zij kunnen direct ingrijpen als het nodig is of je doorverwijzen naar een ziekenhuis als zij niet weten wat er aan de hand is. Maak hier dan ook gebruik van als de kans er is!

Laat wat van je horen

*