Eet verstandig, neem de tijd

Herken je dat? Je hebt de hele dag hard gewerkt, komt ein-de-lijk thuis, moet dan nog boodschappen doen en koken. Wat is er dan lekkerder dan met je bord op schoot op de bank te hangen en lekker de avond weg te zappen? Dit klinkt waarschijnlijk heel herkenbaar allemaal, maar toch is het verstandig om hier eens bij stil te staan. Want wanneer je rechtop zit aan tafel is dit veel beter voor je lichaam en je bent bewuster van dat je eet.

Wanneer je aan tafel eet heb je meer aandacht voor je eten, iets waar je best wel even stil bij mag staan. Op die manier kun je ook zien wat je eet en hoeveel je eet. Vooral als je kinderen hebt is het belangrijk om deze gewoonte aan te leren. Het kind zal hier de rest van zijn/haar leven van profiteren.

Maak het gezellig aan tafel

Probeer om zoveel mogelijk regelmaat te krijgen bij het eten van de maaltijden. Je kinderen en jij zullen er aan wennen. Regelmaat is ook echt iets wat een kind nodig heeft in zijn groeiproces. Misschien is het leuk om je kind zelf de tafel te laten dekken. Zo wordt elke maaltijd bijna een feestje. Er zijn heel veel verschillende eettafels, met elk een eigen karakter. Maar belangrijk is dat je rechtop zit tijdens het eten.

Vergeet niet van je eten te genieten!

De momenten dat je eet zijn belangrijk voor jou en iedereen. Eten wordt nogal eens onderschat en gauw tussendoor gedaan. Bekijk koken eens als een kunst en sta open voor verschillende smaakcombinaties. Als je bewust eet zal je dat gaan merken. Eten kan ineens een heel eigen dimensie krijgen. Het is ook niet erg om even wat tijd te nemen om te eten. Het kan heel slecht zijn om als een dolle aan het werk te gaan met je bord pasta. Het eten heeft de tijd nodig om te verteren, en wanneer er ineens een grote bonk pasta naar binnen valt zul je dit op den duur gaan merken. Je lichaam moet het wel kunnen verteren.

Klik hier voor meer info.

Laat wat van je horen

*